; Eric van limpt Ontwerper goudsmid - Nieuws | Goudsmid van Nederlandse bodem wint Red Dot Design award voor zwanenontwerp Eric van Limpt

Winkelwagen

Goudsmid van Nederlandse bodem wint Red Dot Design award voor zwanenontwerp

Eric van limpt

04/04/2022 09:04

Goudsmid van Nederlandse bodem wint Red Dot Design award voor zwanenontwerp

Goudsmid van Nederlandse bodem wint Red Dot Design award voor zwanenontwerp

 

Amsterdam, 31 maart 2022 - De gerenommeerde Nederlandse goudsmid en juwelenontwerper Eric van Limpt mag een felbegeerde Red Dot Design Award in ontvangst nemen voor zijn ringontwerp ‘The Swann’s’. Met een diamant van maar liefst 0.64 ct en het verfijnde gebruik van 18 karaat wit- en roségoud, werd zijn ontwerp als beste verkozen binnen de categorie sieradenontwerp ringen tijdens één van ’s werelds grootste ontwerpwedstrijden. De Red Dot Design Awards worden op 20 juni uitgereikt in Essen, Duitsland.


The Swann’s: eeuwige liefde

Gebaseerd op de liefde tussen twee zwanen, vertelt het winnende ontwerp The Swann’s een verhaal van eeuwige liefde. Binnen het ontwerp zijn beide zwanen aan elkaar verbonden door een hart verborgen onder een 0.64 ct diamant. De zwanen zijn gemaakt van zowel wit- als roségoud en worden bij elkaar gehouden door een iceflower geslepen diamant, uniek in zijn soort. Het ontwerp staat geheel op zichzelf en is speciaal ontworpen ter gelegenheid van de Red Dot Awards 2022. In totaal zullen er maximaal 5 van deze ontwerpen op de markt verschijnen. 


‘Het is een eer om deze award in ontvangst te mogen nemen voor een ontwerp waar ik lang aan heb gewerkt en veel voor mij betekent. Binnen mijn werk probeer ik altijd tot het uiterste te gaan om met de mooiste materialen een onevenaarbaar design neer te zetten, maar tegelijkertijd ook een verhaal te vertellen. En dat is gelukt met dit liefdesverhaal, de liefde voor mijn vak’, aldus van Limpt.


Over de Red Dot Awards

De Red Dot Design Award is een van 's werelds grootste ontwerpwedstrijden. Het Red Dot Label is internationaal gevestigd als een van de meest gewilde kwaliteitskeurmerken voor goed design. Om de diversiteit op dit gebied op een professionele manier te beoordelen, is de Red Dot Design Award onderverdeeld in drie disciplines. Voor elk van deze disciplines wordt eens per jaar een wedstrijd gehouden. Het ontwerp ‘The Swann’s’ van Eric van Limpt werd beoordeeld in de categorie product design, sieraden - ringontwerpen. De uitreiking van de award zal plaatsvinden tijdens een gala-avond op 20 juni 2022 in Essen, Duitsland. Aansluitend aan het gala wordt er een expositie geopend (t/m 24 juni) waarin de winnende ontwerpen te bewonderen zijn voor het grote publiek.

 

Over Eric van Limpt

Al 28 jaar is Eric van Limpt een begrip in juwelenland. Hij is een gepassioneerd goudsmid en ontwerper met een goed geoutilleerd atelier in Nieuw-Vennep, waar hij unieke, exclusieve ontwerpen maakt die doorgegeven kunnen worden aan een volgende generatie. De goudsmid staat bekend om zijn unieke en exclusieve ontwerpen waarmee hij regelmatig prijzen wint (2018, Brons op A’design competition Italie como; 2019, Goud Muze Award Futuristic Design USA, New York; en 2022, Red Dot Award Germany). Naast sieraden werkt van Limpt tevens aan projecten zoals de ambtsketens van Gemeente Haarlemmermeer (2018), Gemeente Noordwijk (2020) en Gemeente Uithoorn (2021). Met een klandizie in binnen en buitenland, timmert deze juwelenontwerper aan de weg om nog meer design awards in de wacht te slepen.

www.ericvanlimpt.nl

Meest recente blogs
Winnaar Red Dot 2022 met The Swanns op de Gala avond in het Red Dot Museum Essen

Te gast bij Red Dot Gala avond voor de uitreikingen van de 2022 awards

Lees meer
Goudsmid van Nederlandse bodem wint Red Dot Design award voor zwanenontwerp

Trots op het winnen van een RedDot voor de Zwanen

Lees meer
The making of van de ambtsketen voor de burgemeester van Noordwijk

The making of van de ambtsketen voor de burgemeester van Noordwijk.

Lees meer