; Eric van limpt Ontwerper goudsmid - News | Goudsmid Eric van Limpt uit Hoofddorp wint prestigieuze Gold Muse Award Eric van Limpt

Shopping cart

Goudsmid Eric van Limpt uit Hoofddorp wint prestigieuze Gold Muse Award

Eric van limpt

04/08/2020 02:04

Goudsmid Eric van Limpt uit Hoofddorp wint prestigieuze Gold Muse Award

Hoofddorp, 12 december 2019 – De bekende Nederlandse goudsmid Eric van Limpt heeft een prestigieuze Gold Muse Award gewonnen in de categorie ‘Product, Futuristisch’, voor zijn ring

‘The Reflection of Love’. Deze 18-karaats witgouden ring met diamant is een exclusief ontwerp van Van Limpt. Daarbij is met name de slijpvorm van de diamant uniek, wereldwijd zijn er in totaal minder dan 50 van deze diamanten.

Het winnende ontwerp van Van Limpt – ‘The Reflection of Love’

(klik voor hi-res foto).

Van Limpt is onder andere bekend van de bijzondere ambtsketen van de burgemeester van de gemeente Haarlemmermeer, die begin dit jaar is overhandigd.

“Mijn inspiratie haal ik uit de natuur, bomen, planten, maar ook de architectuur van bruggen, gebouwen, etc. Deze en andere elementen breng ik samen in doordachte en unieke ontwerpen die exclusiviteit en harmonie uitstralen”, zegt Van Limpt. “Ik ben er bijzonder trots op dat ik deze prestigieuze award heb gewonnen. Dit betekent nog meer voor mij dan de prijs die ik vorig jaar won bij de A’ Design wedstrijd in Italië, waar mijn ontwerp het opnam tegen andere sieraden. Bij de Muse Award streed ik tegen de designs van concurrenten uit alle sectoren, van sieraden tot mobiele telefoons en van pannen tot meubilair.”

Bijzondere diamant

Het winnende ontwerp van Van Limpt valt op door een zeer precies geslepen diamant met 32 facetten en twee kolletten (iets afgeplatte punten). Deze diamant is aan de ring bevestigd via een klauwzetting met vier pootjes die afgerond zijn om het futuristische karakter van deze ring te benadrukken. Deze klauwpootjes zijn naar het midden gericht en representeren zowel de vier kompasrichtingen als de ‘richtingen van liefde’. De witgouden ring bestaat uit drie ringdelen die ontstaan uit één geheel.

De Muse Design Awards zijn internationale bekroningen van de International Awards Associates (IAA), met innovators, ontwerpers en communicatieprofessionals. Het jurypanel telt 42 ervaren leden, afkomstig van bekende wereldmerken zoals Grayling, DMG, McCann Worldgroup, Stewards of Wildlife, United Nations Children’s Fund, Hewlett Packard Enterprise, etc.

Contactpersoon voor de pers

MCS PR, Carroll Florentinus, e-mail carroll@mcspr.nl, tel. 023 – 562 8208.

New Blog post
The making of van de ambtsketen voor de burgemeester van Noordwijk

The making of van de ambtsketen voor de burgemeester van Noordwijk.

Read more
Press release New chain of office for the municipality of Noordwijk

On December 1, the new chain of office of the municipality of Noordwijk was handed over to its mayor. Ms Verkleij is very pleased with the new chain and carries it with verve.

Read more
Eric van limpt coverstory in Haarlemmermeer into Busines 2

These are exciting weeks in the limpt house in Hoofddorp. the streamers hang in the room. for son justin, who just turned 18 years old. he hasn't celebrated it yet because he's busy with his exams. but if possible, the garlands can linger until mid-April. goldsmith eric van limpt then gets to hear whether his ring, made of a unique diamond, has won a prize at a competition in italy.

Read more